2017. aug 17.

4 tipp a szabi utáni "detoxhoz"

írta: Hellokarrierista
4 tipp a szabi utáni "detoxhoz"

...amikor visszatérsz a munkahelyedre

Közeleg az augusztus vége, azon sem lepődnénk meg, ha az iroda közepén egy ördögszekeret fújna át a légkondi által generált szél. A kollégák barnasága, akik júniusban ellőtték a szabijaikat, már megkopott, ha Te még csak most mész majd, csöndes magányban próbálod túlélni ezeket a heteket és számolsz vissza. Két értekezlet között (vagy alatt?) arról ábrándozol, hogy milyen f*sza lesz a parton/hegyen/gyerekkel/gyerek nélkül és titkon reméled, hogy azt a kis passzív-agresszív mitugrászt a HR-ről széééééjjel csípi egy bálna méretű medúza.

 at_stressless_vaction_ss_132130628.jpg

 

Na de eljön a Te időd is és remélhetőleg legalább kipihent leszel, amikor arcon csap a valóság és a következő hétfőn bevánszorogsz az irodába. #totálisdepresszió :) Persze 1-2 koktél lecsúszott és ha nem sör, akkor Cornetto volt a másik kezedben (azért a "másikban", mert az egyikben pedig a sültkrumplis tányér, haha).

 

De hogyan is segíthet az igazi #hellokarrierista a szervezetének, hogy visszarázódjon az egészségtudatos  mindennapokba? (A lelki és motivációbeli rombolásról most nagyvonalúan nem ejtünk szót.;))

futurama-fry-nem-tudom-hogy-ez-most-a-szabi-utni-els-munkanap-vagy-csak-a-pokol-hetedik-bugyra.jpg

 

Íme a szabi utáni „detox”! (Szigorúan idézőjelben, Zacher doktor iránti tisztelet jeléül.)

  • Egyél HÁZIKOSZTOT!

Az egyik kedvenc, egészséges táplálkozásra vonatkozó szabályom: „Egyél ételt. Főleg zöldséget. Ne túl sokat.” Ezzel, függetlenül az aktuális trendektől, az abszolút lényeg, a nagy igazság lett kimondva. Szóval ha a másfél hét szabi alatt elengedted magad kicsit (egyébként teljesen megérdemelten!), itt az ideje visszatérni a jó öreg otthonihoz. Ami alatt persze nem a mami csülkös pacalját értem, de érdemes a kis csalóhét (kettő..) után általad kontrollált alapanyagokból, finomat, egészségeset – és nem túl sokat enni.

Érdemes több zöldséget enni. Mivel sem a sör, sem a Cornetto nem minősül zöldségnek (NEM, a ketchupossültkrumpli sem tartozik oda ebben az értelemben.. bocsi :D), ez a hét szóljon arról, hogy pótolod a rostot és minden egyebet, amit a finom zöldségek nyújtanak. Akár saláta, akár lecsó vagy párolt zöldköret, HAJRÁ!

avocado-and-three-bean-salad-is-perfect-for-a-summertime-barbecue-side-dish.JPG

 

  • Hidratálj!

Külsőleg és belsőleg is. És ismét, a koktélok és 4 decis jegeskávék (hmm..fagyival…) NEM hidratálnak, ugyanígy a sós víz sem a bőrödet/hajadat. Ezért ezen a héten határozd el, hogy fokozott figyelmet szentelsz a hidratálásnak. Mindenhogy.

 glass-1209754_1920.jpg

  • Aludj!

Ha szerencséd van, legalább jetlaggel nem kell küzdened és ha nagyon szerencsés vagy, akkor nem a munka előtti napon vezettél hazafelé 9 órát Horvátországból. De ha mégis, akkor a következő hét ne a hosszú túlórákról vagy éppen bulizásról szóljon. Le kell vezetni azt a szabadságot!

 

  • Jógázz!
    Ha ezen a héten nem kívánod a megerőltető edzést, belefér. Főleg, ha akkora király voltál, hogy a szabi alatt mozogtál is valamit, úsz(kál)tál, sétáltál, futottál, strandröpiztél, hegyet másztál, dobáltad a kölköt a medencében napi 4 órát. De egy kis nyújtás, légzőgyakorlatok, befelé figyelés egészen biztosan jól fognak esni…! :)

 

Neked mi szokott beválni? Írd meg kommentben vagy dobj egy mélt a hellokarrierista@gmail.com címre! Ha tetszett, lájkold kérlek a FB oldalt is itt!

hk_logo_eps.jpg

 

Szólj hozzá

munka karrier szabadság életmód businesscoaching hellokarrierista