2017. sze 28.

3 pénzügyi tanács, ami megváltoztatja az életed

írta: Hellokarrierista
3 pénzügyi tanács, ami megváltoztatja az életed

Fogadd meg őket és látni fogod az eredményét!

Tudom, tudom, sokszor és sokat papolok arról, hogy mennyire fontos a tudatosság nemcsak a mindennapokban vagy a karrieredben de a pénzügyeidben is. Tudatosság, felelősségvállalás és a hosszú távú célok szem előtt tartása – "mindössze" odafigyelést, önismeretet és némi fegyelmet igényel, kimerítő pénzügyi előtanulmányokat nem.

Ezt a szemléletmódot elősegítendő, gondoltam, összeszedek néhány olyan alapvető „szabályt”, tanácsot, amit (és ezt saját tapasztalat alapján mondhatom) ha megfogadsz, garantálom, hogy hamar eredményeket fogsz látni. Pici, de fontos forintok formájában.

 

pexels-photo-273222.jpeg 

 

  1. Tudd, hova megy a pénzed

    App, excel, kockás papír: mindegy. De felnőttként kutyakötelességünk viszonylag pontosan tudni, mennyit költünk egy hónapban rezsire, cigire (fúúúj), lattéra (áucs, erről már írtam is egy poszt) vagy a kocsitörlesztőre. És persze, hogy mennyit teszünk félre. Ennek következő szintje, ha már nemcsak passzívan vezetjük a költéseinket, hanem ne adj’ Isten valami büdzséfélét is készítünk mellé (erről pedig itt olvashattok!:))


  2. Automatizálj!

    Óóóóóigen, azt szeressük. :) Gyors, olcsó, egyszerű – és megspórol Neked egy csomó fejfájást. Nem
    felejted el átutalni a közös költséget, befizetni az internetszámlát vagy egyenlíteni a hitelkártya-tartozást. És természetesen, a legjobb: gondoskodni arról, hogy a megtakarításaink szépen, hónapról hónapra gyarapodnak.

     
  3. Először magadnak fizess

    Vésztartalék képzés (erről bejegyzés itt és itt), takarékoskodás a hosszú távú cél elérése érdekében. Fontosabb először ezekre fókuszálnod (hiszen a jövőben mindkettő Téged fog szolgálni!!!) – mint az eggyel nagyobb tv, új kanapé a szombati étterem vagy a drágább nyaralás be/kifizetésére. Dolgoztasd a pénzed, tanulj, járj utána, változtass a szokásaidon, ha kell.
    Nem sprint, maraton.

    Ha bármilyen észrevételed vagy kérdésed lenne, kérlek írj a hellokarrierista@gmail.com címre vagy hagyj komment :)

 

hk_logo_eps.jpg

Szólj hozzá

tanácsadás pénz pénzügy megtakarítás hellokarrierista