2018. ápr 12.

5 tipp a hatékony munkanapkezdéshez

írta: Hellokarrierista
5 tipp a hatékony munkanapkezdéshez

Minden a szokásokon múlik!

Imádom a szokásokat. Mármint a témát is, azt, hogy néha mennyire alul-, néha túlbecsüljük őket és lenyűgöz, hogy mekkora erejük van és hogy amennyire a szolgálatunkba tudjuk őket állítani, ugyanúgy lábon lőjük néha velük magunkat.

És hogy milyen nehéz őket elhagyni, felvenni, megváltoztatni. És hogy hosszú távon, akár a karrier, a pénzügyek, akár tágabb értelemben az önfejlesztés bármely területén mennyire fontosak. Néha pedig megmosolyogtatóak (én pl. FÉL édesítővel iszom a kávét és ez nem vicc. Igen, mindig félbetöröm és hanyagul a mosogatóba dobom a másik felét.)

A hatékonyság pedig a másik kedvenc témám, ezért gondoltam, csokorba szedem a Karrieristáknak a kedvenc, amúgy kipróbált módszert, amivel időt és/vagy energiát spórolhatsz meg.



coffee-contact-email-4831.jpg

 

  • Érkezz korábban!
    Ha teheted, menj be dolgozni fél-egy órával korábban! Csönd van, nyugi van, még a meetingcunami előtt fel tudod mérni, hogy mi vár rád aznap, egy gyors to-do list is sokat fog segíteni. Könnyen beszélek, én 5:30kor hétvégén is felkelek, és tudom, hogy nem vagyunk egyformák, de egy próbát igazán megérhet.. Személy szerint reggel 7:30 és 9:00 között majdnem annyi mindent el tudok intézni, mint utána 9-től ebédszünetig.
  • To-do lista
    Jó-jó, bevallottan tervezés- és kontrollmániás vagyok, nincs olyan nap, hogy reggel ne írnék listát az aznapi elvégzendő feladataimról. Fontossági sorrendben. Sosincs több rajta 3-4 nagyobb tételnél és mindig igyekszem elhelyezni őket a nagy egészben, végiggondolni gyorsan, hogy miért is kell megcsinálni, kitől kell segítséget kérnem vagy éppenséggel ki fog a továbbiakban az én outputommal dolgozni.
  • Emailstop
    Ezzel a „trükkel” még csak rövid ideje kísérletezem (értsd: ne legyen folyamatosan megnyitva az outlook, mert iszonyat zajt generálnak a folyamatosan felugró értesítések), hanem fél óránként, óránként (vagy amikor az éppen aktuális feladatomban elérek egy szakasz végére) nézek rájuk, amiket azonnal meg tudok válaszolni, 10 percben lerendezem és visszatérek a kis riportjaimhoz/exceleimhez/tartalék háromszögeimhez. Eddig működik és bár kicsit rosszul esik, rá kellett döbbennem, hogy emberek túlélnek anélkül is, hogy 12 percen belül válaszolnék az kérdéseikre. :D
  • Rituáléra fel!
    Kellemes és hasznos szokás lehet az aznapi ebédet megtárgyalni. Nem több, mint kettő perc gyorsan megbeszélni, hogy aznap ki hozott/rendelt ebédet, ki f*sott múltkor 2 napig a sarki indiaitól és ki megy ma inkább a törökbe. :) 
  • Állj fel!
    Óránként. Minimum. Komolyan. Különben jön a gerincsérv, a narancsbőr és a Reparon kúp. Na jó, ha ezek nem is, a hát- és nyakfájás igen.

 

Ti hogyan indítjátok a napotokat? Bármilyen hatékony, szupertitkos plaktikátok van, lökjétek a padlóla, de dulván (Brian élete remélem megvan?!) és addig is, kérlek lájkoljátok a blog facebook oldalát, ahol sehol máshol nem elérhető exkluzív tartalmat találtok. HAHAHA, csak vicceltem, de képeket stratégiai főtanácsosomról, Mancsiról tényleg láthattok.

hk_logo_eps.jpg

 

Szólj hozzá

munka hatékonyság siker karrier coaching hellokarrierista