2019. jan 31.

7 + 1 TIPP EGY JÓ KIS FEBRUÁRI KARRIER DETOXHOZ

írta: Hellokarrierista
7 + 1 TIPP EGY JÓ KIS FEBRUÁRI KARRIER DETOXHOZ

Még pont elkezdheted!

Sőt, igazából BÁRMIKOR elkezdheted! Csak.. csináld. :)

Végre mindjárt február, az év leghosszabb és legdepressziósabb egybefüggő hétfője, azaz a január mindjárt tovaszáll, hosszabbodnak a nappalok és ma kispéntek van, ez minden karrierista egyik kedvenc napja a héten, *kunc*.

Kemény 22 munkanap volt (idén még július lesz ilyen hosszú munka szempontból, de akkor úgyis mindenki szabizik, aki pedig nem, az se dolgozik, mert válaszra vár a szabadságon lévőktől, ugye :D), kinek éves zárás, kinek leltár, kevesen ússzuk meg a szívatós év elejét, akárhol is dolgozzunk.

adult-blank-boss-1559050.jpg

Ja és mellékesen mostanra az újévi fogadalmak nagy része is elbukott, úh még utálod is magad -persze jogosan-, ugyanúgy cigizel, az az 5 kiló se ment le, pedig az első 10 napban olyan hősiesen tartottad a káposztaleves-diétát (hahahaha), és nyakadon az éves értékelés is, amire kevesen tudnak nyugodtan és teljes magabiztossággal beülni, hogy végighallgathassák a főni dícsérő szavait és a sokkoló hírt a jól megérdemelt, dupla bónuszról. A 2019-es gólok is kevés helyen töltik el olyan izgalommal az embert, hogy csillogó szemmel libabőrözzön a beszélgetés alatt.

Sokkal jobban szeretem a februrárt. Rövid, csendesedik az év eleji hajtás, elkezdenek rügyezni a fák, ha mégis sikerül az újévi fogadalmadat/góljaidat tartani, mostanra biztosan látványos változásokat észlelsz. De ha nem, akkor sincs semmi veszve, itt a ragyogó alkalom egy kis karrier detoxra (bocs, imádom ezt a kifejezést :)), az alábbi tippek segíteni fognak (némelyik one-off dolog, néhányat viszont akár mindennap gyakorolhatsz, nézd meg, hogy érzed magad tőle!).

1. FRISSÍTSD A LINKEDIN PROFILODAT - vagy ha nincs rajta mit, nézz körül, légy jelen, lájkolj 1-2 dolgot, ossz meg valami érdekeset, nézz meg valaki érdekes embert

2. NO SOCIAL MEDIA EGY HÓNAPIG - némítsd le az értesítéseket és a munkanap során próbálj meg maximum ebédszünetben (de nem evés közben) ránézni a 46 facebook értesítésedre és a 13 cicás videóra, amit a group chatben kaptál. Instán se scrollozz!

3. NORMÁLIS EBÉD MINDEN NAP - főtt étel. Nem, nem az asztalodnál. És nem, nincs közben chatelés. Nem, a szendvics nem számít főtt ételnek.

bulletin-board-3233653_1920.jpg


4. TAKARÍTSD KI AZ INBOXODAT
- jójóóó én itt csöppet mániás vagyok (JÓ, ITT IS, NA ÉS? :D) és ha a 15 db-os lélektani határom felé emelkedik az inboxban lévő levelek száma, tikkelni kezdek :D


5. TEGYÉL RENDET A FILE-JAID KÖRÜL
- jut eszembe, a munkahelyi file-jaid, template-jeid rendezve vannak, vagy itt-ott befigyel egy másfél éve meg sem nyitott, csupaszon álló excel egy sokat mondó "Copy of template_v2_final" névvel, amire SENKI nem emlékszik? Na ezeket.. shift-delete

6. REGGELI RUTIN - próbálj meg a reggelediből csak 10 csendes percet elcsípni magadnak. Egy jó hosszú zuhany, meditálás, kutyasétáltatás egyedül, nyújtás, jóga, 50 fekvőtámasz, olvasás, egy cicás vicces videó <nem hírek és nem social media>, bármi, amiben örömöd leled.

7. 2019 - ülj le egy fél órára és ha még nem tetted, gondold végig, mi volt jó/rossz a tavalyi évben és akár már a januárban, mit tanultál belőle, mit és pláne hogyan változtatnál, hogy sikeresebb/hatékonyabb/gyorsabb/asszertívebb/boldogabb légy és lehetőleg Ágotát is könnyebben viseld idén. Reméljük, ő is olvassa ezt a bejegyzést, küldd át neki nyugodtan. :D

business-businessmen-career-6805.jpg


+1 HUMOR / KÖNNYEDSÉG -
nem tartozik szorosan ide, bár mi méregtelenítene jobban, mint egy jóóóó nevetés a kollégáiddal, inkább egy kis mini-majdnem-újévi fogadalom: mi lenne, ha idén csempésznél egy kis kópéságot az unalmas munkanapokba? Egy atomszínes naptárat az asztalodra, új háttérképet a gépedre, 1-2 új növényt magad köré az irodába, néhány pár színes zoknit/harisnyát? Csak mert miért ne. Hidd el, hogy meglepően nagy hatással lesz a kedvedre.


Ha van hasonló tipped, praktikád, oszd meg velünk kommentben, és ha tetszett a bejegyzés, kérlek oszd meg és nyomj egy lájkot a blog Facebook oldalára is (de ne ebédidőben ;))

hk_logo_eps_1.jpg

 

 

 

Szólj hozzá

munka siker karrier munkahely detox karriertanácsadás businesscoaching hellokarrierista