2017. sze 14.

4 tipp, ha üzleti útra mész

írta: Hellokarrierista
4 tipp, ha üzleti útra mész

Hogy ne érjen kellemetlen meglepetés

Jetlag, fáradtság, betegség, sz@r a kávé, lemerült a telefonom, hol a beszállókártya, HOL A KOLLÉGÁM, hol a taxi, nem fogad el céges hitelkártyát, kinél van kp, lekéssük a csatlakozást, jézus mekkora ez a domogyedovói reptér, csikar a hasam, hol a ragtapasz, azonnal meg kell írnom egy emailt, hol egy konnektor, baszki nincs átalakítóm és különben is miért nincs wifi.

 

127913-m.jpeg

 

 Akár rutinos utazó vagy és fejből tudod az összes Lufi járatot hétfő reggel 6kor London Gatwickre, vagy vakon megveszed a Charles de Gaulle-ról Párizs belvárosába a buszjegyet, netán az Emirates oldalán is semmi perc alatt elnavigálsz a vegetáriánus menühöz,  a következő néhány tipp biztosan segítségedre lesz.

  1. Műszaki szaki

Külön kis táska/szütyő a következőknek: mini powerbank (feltöltve! :)), extra USB kábel, telefontöltő, tablet, átalakító, ha kell. Személy szerint a garminomat is ide szoktam bedobni, hátha lesz edzési lehetőség. Ja és természetesen füles és ebook a kézitáskában. Mindig.

 

  1. Ruhát? Csak keveset!

Jól variálható, lehetőleg kevésbé gyűrődő, basic ruhákat ide! Legyen a lehető legkényelmesebb, minimál, egymással jól kombinálható nadrág, zakó/blézer, néhány ing és felső, egy farmer, biztos, ami biztos és egy szép sál. Persze nőként mindig a cipőfront a legkardinálisabb, de megmondom őszintén, bár 157 centis magasságom indokolná, egy ideje felhagytam a magassarkú üzleti úton történő erőltetésével és makacsul ragaszkodom a francia sikkhez (értsd: fekete slip on és balerina :D). A fenti kombinációval tökéletesen jól  elvoltam Zürichtől kezdve most éppen Bangalore-on át Moszkváig mindenhol.

 

  1. Papírmunka

Mondd, hogy kontrollmániás vagyok, de mindig tartok 2 plusz másolatot (egyet a poggyászban és egyet a kézitáskában) az útlevelemről, személyimről/lakcímkártyáról, foglalásokról, repjegyről, ha már van, a beszállókártyáról, biztosítási kötvényről.

pexels-photo-54152_2.jpg

 

  1. Mentális felkészülés

Nem is tudom, mi szokott jobban megviselni. Egy oda-vissza gyors járat Frankfurtba egy rohanós, egész napos meetingre vagy egy 26 órás út a világ másik felére, télből a nyárba, 4.5 óra időeltolódással.  Akárhogy is, maga a repülőút legyen szent. Az igazi én-idő, elvágva az internettől, gyakran direkt ültem inkább idegenek, mint –egyébként kedvelt- kollégák mellé. Egy kis olvasás, meditálás vagy csak csöndben ablakon kibámulás igazán üdítő lehet.

 

Ha Neked is vannak ehhez fűződő ötleteid, kérdésed, ne hezitálj, dobj egy mélt a hellokarrierista@gmail.com címre vagy hagyj kommentet :)

 

hk_logo_eps.jpg

Szólj hozzá

üzlet utazás karrier életmód hellokarrierista