2017. aug 24.

A karizmatikus emberek 3 szokása

írta: Hellokarrierista
A karizmatikus emberek 3 szokása

A legjobb, hogy TANULHATÓ!

Itt a #hellokarrieristán is volt már szó a karizmáról (itt el tudjátok olvasni), de mivel a téma igencsak „egzotikus”, valahogy megfoghatatlan, mégis érdekes, gondoltam, néhány konkrétabb példát is nézünk, amit viszont mindenki be tud építeni a kis repertoárjába.

pexels-photo-541523.jpg

Kutatások szerint a karizma igenis tanulható, bizonyos fokig biztosan, hiszen azt már múltkor is megállapítottuk,  hogy igazából azt az embert tartjuk ilyen módon vonzónak, akinek a társaságában MI magunk jól érezzük magunkat.

Tehát  -tudom, tudom, ez az én mániám- ez esetben is a szokásaink (illetve szokássá alakítás) lesz segítségünkre. Na de mi is az az X vegyszer, az a jellemvonás, ami karizmatikussá tesz valakit?

 

  • Kíváncsiak

Őszintén, nyitottan, ítélkezés mentesen. Mindenre. Emberre, tárgyra, a világra, magukra, másokra. Ugyanis a kíváncsiság szinte automatikusan dobja majd elénk lehetséges témák egész tárházát egy-egy beszélgetés során. Légy érdeklődő, de nem tolakodó vagy személyeskedő.  A kíváncsiság, mint szokás? Vonod fel a szemöldököd. (A napi 3. kávéig nekem például ALAPBÓL ott van, haha, úgyhogy ezt nem veszem magamra..!:D) A válasz: IGEN. Persze, vannak emberek, akik alapjáraton kíváncsiak (ezúton elnézést az összes szerettemtől az összes felkutatott és megtalált karácsonyi ajándékért), de az ember alapvető hangulatához, anti-fásultság elleni LEGJOBB gyógyszer, ha elhatározod: nem tudsz te mindent a világon és bárkitől fogsz tudni valamit tanulni. :)

 

  • Nem félnek az érintéstől

Az Atlantic 2016-os kutatása szerint a nem mesterkélt, nem túl bizalmaskodó, szinte véletlen érintések, a váll érintése, egy lendületes,  meleg kézfogás szinte „átragasztja” a karizmát a fogadó félre és azt az ismerős érzést kelti, mintha már évek óta ismernék egymást. A másik iránt ébresztett bizalom pedig alapköve a saját karizmánknak.

 

  • Kipihentek

A világ legkarizmatikusabb embere sem fog aranyló glóriával a feje fölött szinte lebegni a világban, ha két hete napi 4 órát alszik. Persze ha valaki van olyan szerencsés, hogy napi 5 óra alvással is kipihent (Barack Obama hírhedten keveset alszik és híresen karizmatikus), akkor ő.. hát.. szerencsés, de sajnos nekünk földi halandóknak, lehetőségeinkhez mérten oda kell figyelnünk a pihenésre, ha szeretnénk kimaxolni a bennünk rejlő karizma-potenciált. :)

 

Ha bármi észrevételed vagy kérdésed lenne a témában, esetleg megosztanád velünk, hogy Te ismersz-e ilyen erős pozitív kisugárzással bíró embereket, kommentelj bátran vagy dobj egy mailt a hellokarrierista@gmail.com emailcímre!

 

hk_logo_eps.jpg

Szólj hozzá

karrier branding életmód business coaching karizma hellokarrierista