2017. sze 21.

Számkiszervezve Indiába 2.0

írta: Hellokarrierista
Számkiszervezve Indiába 2.0

amikor egy teljesen idegen kultúrában kell dolgoznod és boldogulnod

Nemrég írtam már a legújabb kalandomról, amikor is kiküldtek néhány hétre Indiába (ahová kiviszik/kivitték a munkánkat), kicsit megtámogatni az új csapatot (erről itt olvashattok). Azóta véget ért a banzáj és most, 3 héttel később immár itthonról tudok posztolni. :) Rengeteg élménnyel gazdagodtunk mindannyian (a 7 napig tartó konstans hasmenés csak egy közülük, haha) és több sztereotípia dőlt meg, mint amennyi órát aludtunk a zárás alatt, dehát ez már csak ilyen.

img_3893.JPG

  • ..és a kaja?

Igen, itt elfogult leszek. Én imádom az indiai konyhát. Gazdag, fűszeres (és nem, nem feltétlenül égeti szét az arcod), isteni, az ittlét alatt szinte sosem eszem húst, döbbenetes, hogy náluk a zöldség nem merül ki a párolt vegyes zöldségben. Persze, útszéli bodegából nem veszel ebédet, de rettegni sem kell. Nekem itt Indiában eddig CSAK „sima európai” kajától lett bajom (túl zsíros volt a sült krumpli). Szóval semmi „egyetlen egy csepp víz maradt a salátán, megettem és 4 hétig vérhassal feküdtem” sztoriról nem tudok beszámolni. Nyilván, nem minden ok nélkül kell vigyázni és könnyen meglehet a baj, ezért fokozottan kell figyelni a higiéniára, de otthonról hozott konzerv májkrém sem lesz egészségesebb.

 

  • Környezet, infrastruktúra, szegénység

Az első érdekes, a második nincs, a harmadik van. Aki munka ügyben jár Indiában, valószínűleg csak a reptér-hotel közötti 60 km-es szakaszán kell, hogy szembesüljön vele, egyébként, ha úgy kívánja, maradhat a hotel-irodapark (ami egyébként nyugati mércével is gyönyörű) bűvkörében.

A 60 km-es szakasz, amit jó esetben 2, rossz esetben 3 óra alatt tesz meg a taxi, annnnnyira durva a forgalom. A két sávos, útnak aligha nevezhető kátyúrengetegen 3 autó és 2 robogós (nyilván bukósisak nélkül, akár 3-4 fős egész családokat szállítva…) közlekedik - folyamatosan dudálva.

Hétvégén baromira unatkozol, ezért taxizol két órát (oda, meg persze ugyanennyit vissza…), hogy megnézd a környék egyetlen szépnek mondott templomát. Odaérsz, megcsodálod kb 2 perc alatt, de bemenni ugye vallási okokból csak mezítláb lehet. Akkor lenézel az ujjnyi vastag galambsz*r rétegre, amin át kellene lépkedned és egy percen belül ott ülsz megint a taxiban, ahova olyan gyorsasággal húztál vissza, hogy a kengyelfutó gyalogkakukk is megirigyelné. Aztán megbánod… úgyhogy legközelebb már a mindent látó szemmel a homlokod közepén nyavalygod az Om maya Shiva mantrát, amikot áldást kérsz a.. a..izé, szóval a monkos ruhás faszitól. :)

 img_3351.JPG

Innen átnéztünk még Szingapúrba és Dubaiba is városnézni.  Főleg Szingapúr gyönyörű, fejlett és bár a rágózás bűncselekménynek minősítése és a 99,9999% páratartalom józanító, így is azonnal költöznék. Dubaiban pedig 100 faktoros naptej vásárlására kényszerültem és ezt a szégyent még nem hevertem ki. :D De a Burj Khalifa szép volt.

 

Külföldi munkavégzéssel kapcsolatban milyen tapasztalataitok vannak? Dobjatok egy komment vagy írjatok a szokásos hellokarrierista@gmail.com ímélcímre, engem nagyon érdekelne!

hk_logo_eps.jpg

 

 

 

 

 

Szólj hozzá

munka karrier nemzetközi hellokarrierista