2018. dec 19.

A CÉGES KARÁCSONYI BULIK EVOLÚCIÓJA

írta: Hellokarrierista
A CÉGES KARÁCSONYI BULIK EVOLÚCIÓJA

Az év legrettegettebb, egyben legjobban várt céges eseménye: lö kari party. Valószínűleg legtöbben már túlvagyunk legalábbis a fizikai károkon (értsd: macskajaj), ha az erkölcsi és morális bűnök jóvátétele kíván is még némi önismereti munkát, haha. :D Na nézzük meg közelebbről.

pexels-photo-261485.jpeg

8-15: ma úgysem dolgozik senki, mindenki az est outfitjeiről sző konspirációs elméleteket, panaszkodnak a rövidital voucherek száma miatt és az emberek 1-10-es skálán pontoznak, hogy vajon mennyire lesz b*llshit a CEO évzáró beszéde. Átlag 8,7 jön ki, csak mondom.

18:00: érkezés a helyszínre, négyen 10 percen belül elveszítik a ruhatár jegyüket, persze ők ezt még nem tudják.

18:30: Beszéd pipa, 8,4-et mutat a b*llshit barometer, nem is rossz.

19:00: megkezdődik lassan a vacsi. A ruhák és az övek egyre jobban feszülnek a 3. kör vaddisznópörkölt után. Ja és szerinted lett végül gluténmentes menü? Nem hát. Egy pohár irsaival vigasztalódsz, ma úgysem iszol többet.

19:40: az első összeszólalkozás, amiért az egyik dohányzó nyitva hagyta az ajtót és dől be a hideg. Aztán kiderül, hogy nem is dohányzó, hanem Klára az állománykezelésről és csak telefonálni ment ki.

20:00: A DJ elkezdi játszani a szett. Igen, 8kor.

20:04: Felcsendül a Száguldás, porsche szerelem. Azon filózol, vajon mennyit fizet a cég a DJ-nek. Rájössz, hogy ebbe belegondolni is kár volt.

20:05: Ezt elhinni sem akarod, de már félig tele a tánctér. Rednex, Cotton eye Joe. Pff. Ahogy mész a pulthoz a vodkaszódádért, máris elkapnak, hogy táncolj, de még időben elmenekülsz.

20:16: Kevés a lime, úh gyorsan lehúztad a vodkaszódát, majd leteszed a nagyesküt, hogy na majd te akkor táncolsz, ha lejátszák a Moonlight Shadow-t. Hah, azt úgyse fogják.

20:22: hm, jól látom, az a jogász gyakornok a pénzügyes csajszival? Hehe, ebből még lesz pletyka.

20:23: Nem lesz, van.

20:31: Felcsendül a Moonlight shadow. Érted, a Moonlight shadow. Mikrofonon emlékeztetnek a fogadalmadra, úh márpedig mész és táncolsz a Moonlight Shadowra. �‍♀️

20:54: Eszedbe jut, hogy csak borozni szerettél volna, úgyhogy (átmenetileg) visszatérsz inkább ahhoz.

pexels-photo-1556679.jpeg

21:27: Vonatozás a Coco Jumbora. Videóznál, dehát nem tudsz, mert ott csapatod a vonat közepén. Ugye.

21:45: A Hip Hop Boyz visszatérít a vodkaszódához. Hmm vajon tudsz még rövidital vouchert szerezni?

22:38: Ohh, megvan az este első supermanje, haha

23:03: 20 perc kedélyes beszélgetés után bevallod a sales-es kollégádnak, akivel 6 éve dolgozol együtt, hogy..szóval nem tudod a nevét.

23:04: Gábor kiakad és sértődötten elviharzik.

23: 39: Van még maradék süti! Nem gluténmentes, sebaj, kockáztatsz. Nem kellett volna. Jé, bor.

24:10: Villany fel, vége a bulájnak. Még segítesz taxit hívni a közben kisebb csoporttá bővült superman sereghez. Szerencsére Jolán is köztük van, úh gyorsan csinálsz róla 1-2 kompromittáló képet, just in case.

A Ti karibulitok hogy sikerült?

 

NAGYON BOLDOG KARÁCSONYT KÍVÁNOK MINDEN KARRIERISTA ÉS NEM KARRIERISTÁNAK!

 

Kérlek lájkoljátok a blog Facebook oldalát és fontos hír: 2019-től teljesen átalakul a blog...! Továbbra is könnyed, megkockáztatom HUMOROS hangvételű írások várnak majd (mert vicces vagyok :D) és továbbra is velünk marad Jolán és a karrier téma, de egy kicsit elmegyünk a tudatos jelenlét és a wellbeing (nincs rá normális magyar szó, a boldogságot pedig nem vagyok hajlandó erre használni :D) irányába..

Szóval szeretettel várlak majd Titeket a MINDFUL30 blogon, ahol 30 röpke nap alatt ki/átalakítható szokásokkal tesszük majd könnyebbé és jobbá az életünket. Rengeteg munka van és lesz benne és szentül hiszem, hogy szerethető és hasznos írások kerülnek majd ki oda.

 

 

Szólj hozzá

munka karrier party business coaching mindfulness