2019. feb 13.

4+1 tudnivaló, ha kutyabarát munkahellyé váltok

írta: Hellokarrierista
4+1 tudnivaló, ha kutyabarát munkahellyé váltok

Kutyát minden íróasztalra!

Szóval hogy kutyabarát cég vagyunk, egy kutyabarát irodaházban. Igen, ez azt jelenti, hogy a kis- és nagykutyáink egész nap velünk lehetnek és osztogathatják a puszikat, csökkenthetik a vérnyomást és átlalánosságban – növelik a munkavállalói elégedettséget, az pedig ugye nem olyan nagy baj.


img_4520.PNGKép: saját

Igen, ez azt is jelenti, hogy több kőműves dekoltázst láttam az elmúlt hónapban, a gügyögve asztal alá bemászó kollégák révén, mint amennyit bevallani szeretnék, dehát az élet kemény, ugye. :D

Natehát. Nemo-val, most 10 hónapos pomerániai törpespiccemmel (aka a “cicafiú”) kezdetektől élünk is ezzel a jogunkkal, gondoltam, megosztom Veletek az elmúlt 4 hónap tapasztalatait, tanulságait, milyen sok a pozitív hatása és bizony néha milyen meglepő/érdekes akadályokba ütközhetsz.

 

***SPOILER*** ZSENIÁLIS. ÖTLET. VOLT.

 

img_3773_1.PNG Kép: saját

Na de következzenek a részletek, és bár nyíltan vállalom, hogy részrehajló vagyok, ígérem, hogy a negatívumokat se felejtem ki.

 

  1. Szabályozás kell

    Az iroda, az irodaház, a saját és a kutyád érdekében. Használhatod-e a lift a kutyával, melyik lépcsőházon keresztül közlekedhetsz, hány kutya lehet bent egy nap, mi a kártérítés menete, ha véletlenül megrágódik egy székláb, pisikaki hely. De egyfajta céges becsületkódex is hasznos lehet (pl mászkálhatnak-e póráz nélkül az irodában), sőt, ugye gazdija és kutyája is válogatja, hogy engeded-e, hogy etessék a kutyát a többiek, hogy más is levigye sétálni stb.


  2. Légy türelmes

    Bevallom, az első 4-5 alkalommal zavart a kutya a munkában. Fél szemmel állandóan figyelni kellett rá (persze az is közrejátszik, hogy még nagyon kölyök volt), izgett-mozgott, ha elengedtem, féltem, hogy valaki rágurul stb. Majd a kutya is rájött, hogy ha unatkozik, és lekéredzkedik "pisilni", akkor rendes gazdi leviszi, nehogy bent kelljen takarítani. Aztán egyszercsak gyanús lett, hogy kereken 90 percenként le kell vinni...Szóval na, ki kell tapasztalni, mi válik be (nálunk például reggel érkezéskor egy terápiás office-kör, amikor a kis ribi begyűjtheti a délelőtti simi adagját, napközben bikacsök rágás és a napi 2 eü séta).


  3. Népszerű leszel

    De ne áltasd magad, nem neked szól. :D Először még akár tetszik is, hogy mindenki tudja a neved (ÉS a kutyád nevét), aztán amikor délelőtt 10-ig hárman kérdezik meg köszönésképpen (után, de leginkább helyett), hogy "juuuuuj és hol a kutyaaaaaaaa?", na akkor rájössz, hogy csak kihasználnak. :)


    img_4379_1.JPGKép: saját

  4. Nem várt "nehézségek"

    Éééés a teljes transzparencia jegyében, íme néhány dolog, ami még engem is meg tudott lepni a témában.
    ♥ Féltékenység: igen, amikor sorbanállás van, hogy ki vigyázhat az ebzetre, amíg te ebédelni mész, bizony meg kell hoznod néhány karcos döntést.
    ♥ Reklamálás: volt olyan nap, amikor ketten is odajöttek hozzám, mert lö kiskutyám aznap nem szaladt oda hozzájuk EGYÁLTALÁNNEM és ez nekik rosszul esik. #truestory
    ♥ Gügyögés: nem hiszed el, de néhány ember teljes oktávokkal tud magasabb hangszínre váltani ész szejpítve pöntyögni (megnéztem és ez egy létező szó) a kutyával, amitől mondanom sem kell, hogy kettő másodperc után kezd el kihullani a hajad. Igen, volt, akire rá kellett szólnom, hogy a többiek idegrendszerére való tekintettel legyen kedves visszaváltani a normál beszédhangjára.
    ♥ Kőművesdekoltázs. Kőművesdekoltázs mindenhol.
    ♥ S*ggmosás a női wc mosdójában - pipa.
    ♥ És a kedvencem: a tanácsok. Dehogymiértvagyveleilyenszigorú. Demiértnerohangáljon.


  5. TÉNYLEG. BOLDOGABBÁ. TESZ.

    Néhány hónap után gondoltuk, visszamérünk egy nem reprezentatívat. A kérdés így szólt: "szerinted jó döntés volt-e kutyabarát céggé válni?". Válasz: 96% igen.
    ...és akik nemmel szavaztak..? Na ők elsősorban a gügyögés... és nem a kutyák miatt. :D

 

Ha gondolod, oszd meg velünk hasonló (vagy nem hasonló) tapasztalataidat, látogass el a blog Facebook oldalára, hagyj komment, írj üzit vagy csak magadban mosolyogj a cuki képeken.

hk_logo_eps_1.jpg

Szólj hozzá

munka kutya karrier munkahely kutyabarát businesscoaching