2017. aug 03.

CV tunning - előtte/utána képekkel

írta: Hellokarrierista
CV tunning - előtte/utána képekkel

...hogy hamarabb behívjanak interjúzni

Hello, Karrieristák!

Önéletrajz témában már több poszt is született (ezeket elolvashatjátok itt és itt), gondoltam, megmutatom, hogy is néz ki élőben, amikor egy CV újjászületik, és hogy ugyanazt a tudást, tapasztalatot, a window dressing legkisebb bűne nélkül hogyan is tudunk sokkal vonzóbb, professzionálisabb formában megírni.

Igen, mind tudjuk, hogy sajnos sokszor nem igazságos az élet, amikor a fejvadász/HR-es rabul ejtődik egy hozzá annyira nem értő versenytársunk önéletrajzának szépsége láttán, ezért fátyolos tekintettel és remegő kézzel az ő telefonszámát pötyögi be a telefonba és nem miénket. Azt is tudomásul vesszük, hogy az önéletrajz egy kivonat, nem fogja tudni 100%-osan tükrözni sem a ragyogó intelligenciádat sem szerteágazó tapasztalatod minden apró szeletét, de egyrészt nem is ez a célja, másrészt ezen úgysem fogunk tudni változtatni, akkor pedig már inkább legyünk mi az a valaki, akit behívnak. Ugye.

Emberkém ragaszkodott a one-pagerhez, szívem szerint azért a 20+ év tapasztalatot jobban kibontottam volna, de a különbség így is magáért beszél. Egyébként raktározás, kis- és nagykereskedelem, készletezés, vám, pénzügy területén széles körű, vezetői tapasztalattal rendelkezik és a célja egy általános CV upgrade volt (22 évet töltött élete első és egyetlen munkahelyén, így az önéletrajz küldözgetés és interjúzgatás nem gyakran volt nála napirenden. Mondhatni...soha). Angolul is sokkal jobban beszél, mint ahogy az elsőre tűnhet, egyszerűen nagyon nem volt ismerős az ilyen szófordulatok terén. Csak a személyes adatokat változtattam meg, az összes többi pontosan úgy szerepel a képen, ahogy megkaptam.

Előtte:

before.JPGAz önéletrajzban volt typo (pl. "coordinatig", "previus", "logistic" vagy "sale", ami ugye így totál mást jelent, mint a célja volt), következetlenség (pl. egyik pontban úgy kezdi, hogy "én voltam..", a következőben viszont annyit büfiz oda, "vevői kapcsolattartás" és a központozás (mi a jó életet csinál ott az a pont a legvégén a flexibility mögött?) sem volt hibátlan. Ezek mellett az eddigi tapasztalatot is átírtuk és az angolságon is csiszoltunk. :)

Et voilá, egy lehetséges verzió. Az idő igen szűkös volt, és az egy oldal is limitált bennünket (grr, egyszer csakazértis megírjuk rendesen!), de az eredménnyel ő is, én is elégedett vagyok.

Utána:

after.JPG

 

Amennyiben kérdésed vagy észrevételed lenne, írj komment vagy emailt a hellokarrierista@gmail.com címre. Ha pedig Téged is érdekelne egy lehetséges "CV tunning", pláne ne hezitálj, írj!

hk_logo_eps.jpg

Szólj hozzá

munka karrier business önéletrajz coaching cv businesscoaching hellokarrierista