2017. aug 31.

4 hasznos tipp az állásinterjú UTÁNra

írta: Hellokarrierista
4 hasznos tipp az állásinterjú UTÁNra

Ezeket a sorokat éppen a reptéren ülve írom – megyek Indiába, hogy segítsek az új csapatnak lezárni a harmadik negyedévet, ami nekik az első éles bevetés. Az „új” csapatnak, mivel az enyém… a régi. Stratégiai döntés, év elején bejelentés, év végéig van munkaviszonyunk, fair elválás, a munkánk megy Indiába, tranzíció, folyamatok dokumentálása…

És álláskeresés. Lassan az én beosztottaim is, a főnökeim is, elkezdünk pályázgatni és a jó ajánlat/cég/pozi reményében mostmár egészen nyíltan –sőt, a jelenlegi munkáltatónk tudtával és támogatásával- interjúzni.

 

legs-900x350_banner.jpg

 

Mindannyian tudjuk, hogy persze, interjúzni csak felkészülten megyünk, ennek az irodalma végtelen, de nézzük meg, mit érdemes csinálnunk, végiggondolnunk, miután kijöttünk a tárgyalóból, ahol a HR-es és leendő szakmai vezetőnk természetesen azóta is a sokktól bódultan keresi a tollat, hogy aláírja az ajánlatot nekünk. ;)

 

  • Egyél valamit. Valami finomat.

Mert megérdemled. És mert az is lehet, hogy tesztet írattak veled, majd 2x1 órás stressz- és szakmai interjúd volt 3 különböző vezetővel. Szóval fárasztó volt, na. Te pedig teljesítettél (mert ugye előtte faszán felkészültél), végig profin, nyugodtan de megnyerően beszélgettél partnereiddel.

 

  • JEGYZETELJ!

Amíg friss az élmény, addig véss fel minden fontosabb benyomást, érzést és persze tényt, ami az interjún elhangzott. Nevek, hogy is néz ki a bónuszrendszer ugyanúgy fontos, mint a (meg)érzéseid. Hidd el, két hét, és 8 interjú után NEM fogsz mindenre emlékezni.. :D

pexels-photo-301943_2.jpg

 

  • Köszönd meg!

Egy rövid, „köszönöm a lehetőséget” email az elsődleges kapcsolattartónak biztosan nem kerül semmibe, de igencsak jó benyomást kelthet rólad.

 

  • Egy hét múlva pedig…

Ha időközben eszedbe jutott még valami kérdés, nyugodtan tedd fel proaktívan. Ha nem, akkor is érdemes lehet egy rövid érdeklődő emailt küldeni a kontaktodnak, ha még nem kerestek és tolták az ajánlatot az  orrod alá. ;)

 

Ha bármilyen észrevételed, kérdésed lenne, hagyj komment vagy írj a hellokarrierista@gmail.com címre.

hk_logo_eps.jpg

Szólj hozzá

tanácsadás karrier állásinterjú hellokarrierista