2018. júl 12.

10 ötlet karrier bakancslistához

írta: Hellokarrierista
10 ötlet karrier bakancslistához

0. ÍRJ egy karrier bakancslistát

El camino? El camino egyedül? Tetoválás? Koalamaci simogatás? Real meccs élőben? Írni egy sci-fi novellát? Mount Everest alaptábor? Saját bizniszt indítani? Vadkemping a kutyával? Csigát enni? Sörözni egy Veszprém-Szeged meccsen? Kötni egy sálat? Rúdtáncolni egy melegbárban? Ohh igen, ezek olyan bakancslistaszagúak. :)

Vannak az embernek olyan szakaszai/történései az életében, amikor kicsit eltörpöl dolgokon. Lehetnek ezek nagyon mély kérdések, mi dolgod is van ezen a Földön, de az is lehet, hogy "csak" egy könyv, egy beszélgetés indított el valamit. Vagy egy unalmas meeting, ami után hirtelen a szent listádra kívánkozik, hogy Jolánra egyszer ráborítsd a fénymásolót. És a vízautomatát. (Ne tedd. Bűncselekmény. Éééés.. khm nem is szép dolog. De főleg: bűncselekmény.  :D)

 

agenda-composition-fountain-pen-110473.jpg

 

Mindez persze nemcsak a magánélet területén, de a karrier és elhivatottság áldott, paradicsomi metszetében is rád törhet. Nekem például ilyen volt Apukám halála 21 évesen, az első vezető pozim, a 30. szülinapom, az első ultra távom lefutása, egy gyerek hospice házban töltött hétvége (Az. Na AZ kemény volt.), életem első ejtőernyős ugrása és még biztosan lesz sok alkalom, amikor érdemes lesz egy pillanatra megállni.

Szóval elkezdtem bakancslistát írni, hiszen az élet rövid, munkával azon belül viszont jóóóó sok időt töltünk, a komfortzónából pedig UGYE szeretünk kimozdulni (erről bővebben itt és itt ), így adta magát, összegyűjtsek egy csokorra valót, amiből esetleg Te is szemezgethetsz a sajátodhoz, mielőtt a remélhetőleg hosszú, felhőtlen, aktív nyugdíjas éveidhez érsz, ahol persze majd pipálhatod ki az akkorra megírt "nyugdíjasbakancslista" tételeit. Addig is még lehet, hogy hátravan néhány év/tized ezeket kihúzni a papírról. :)

 

action-adult-analog-1043512.jpg

 

1. Keress egy mentort!

2. LÉGY mentor!

3. Indíts saját bizniszt!

4. Tarts előadást minél több ember előtt!

5. Tanulj meg legalább egy idegen nyelvet magabiztosan!

6. Végezz el egy (akár ingyenes), totál nem a szakterületedhez tartozó tanfolyamot!

7. Végezz el egy, a szakterületedhez szorosan kapcsolódó tanfolyamot! (mármint.. évente minimum egyet :))

8. Szervezz sport vagy bármilyen egyéb eseményt/klubot a cégnél!

9. Kérj fizetésemelést!

10. Próbálj meg egy másik szektorban/iparban elhelyezkedni!

+1 Bocsánat kérni Jolántól a múltkori fénymásolós eset miatt.

 

A fenti néhány tételt tényleg, csak kedvcsinálónak szántam, mindannyian máshogy működünk, de azt szentül hiszem, hogy egy jól összeállított bakancslista előre fog vinni a karrrieredben. Hajrá!

Addig is, amíg a következő kávédért/teádért nyúlsz, kérlek lájkold a blog Facebook oldalát, ha pedig van ötleted a bakancslistához, oszd meg velünk! :)

hk_logo_eps_1.jpg

 

 

 

Szólj hozzá

munka siker karrier coaching bakancslista businesscoaching hellokarrierista